10 jaar LaKoSta for charity

Reeds voor de tiende maal nam Francesco Vanderjeugd deel aan de LaKoSta halve marathon, een organisatie van de gemeenten Langemark, Kortemark en Staden. Francesco neemt niet zo maar deel, hij laat zich ieder jaar sponsoren door bedrijven en schenkt het geld dan aan een goed doel dat zich inzet voor kinderen hier in België. Omdat het dit jaar de tiende maal was wilde hij er iets speciaals van maken, en dit is zeker gelukt. De aanleiding voor zijn eerste deelname was de aanwezigheid van een klein meisje met een vreselijke ziekte in zijn kapsalon die via Make-a-Wish Belgium haar lange haren liet kappen door Francesco. Ze wou één dag in haar leven als prinses door het leven gaan. Het verhaal van het jonge meisje en het verhaal van Make-a-wish raakten Francesco zo hard dat hij besloot om iets te organiseren voor dit goede doel. Lakosta for Charity zag daar het levenslicht… In de afgelopen jaren liep Francesco voor volgende goede doelen, eveneens vermeld het jaar van deelname en hetbedrag dat hij bijeenliep:

Make-a-wish Belgium    2009    2000 euro
vzw Pinocchio    2010    2250 euro
Muco-vereniging    2011    2375 euro
Atletiek-fun    2012    1900 euro
Welzijnsschakels    2013    2340 euro
Kloen vzw    2014    3150 euro
De Lovie vzw    2015    3000 euro + 3500 euro voor Team for Kids
(een Amerikaans organisatie die zich inzet voor 
het lot van straatkinderen in NY)
vzw Glek    2016     2500 euro
OVBJ De Witte Berken    2016    5000 euro
vzw Glek    2017     2500 euro
OVK-SAVE vzw    2017    5000 euro
….    2018    10.000 euro

Wat een totaal van 35.515 euro betekende over die negen jaar. Voor de tiende editie haalde Francesco 10.000 euro op en schonk aan alle Belgische goede doelen, 10 in totaal, die de afgelopen negen jaar langs de “Lakosta for Charity”-kassa passeerden nog eens 1000 euro extra. Wat “Lakosta for Charity” na 10 jaar laat afkloppen op het niet onaardige totaalbedrag van 45.515 euro. Reden te meer voor een klein feestje… “Ik vind het vooral fijn om verenigingen, goede doelen samen te brengen die er voor zorgen dat kinderen in een goed en gunstig klimaat kunnen opgroeien en zich ontplooien” liet Francesco optekenen, “dit resultaat ging ik natuurlijk nooit kunnen verwezenlijken zonder de inbreng van de vele sponsors doorheen alle jaren, die ik langs deze weg dan ook nog eens hartelijk wil bedanken. Je merkt dat naarmate “Lakosta for Charity” meer naambekendheid kreeg ook de sponsorinbreng steeds groter werd. Een teken dat we goed bezig zijn. Voor 2019 kan ik je reeds een primeur vertellen, “Down Vlaanderen” wordt het nieuwe goede doel waarvoor ik in actie zal treden. Dat is een vrijwilligersvereniging van ouders met een kind die het syndroom van Down heeft. Een vereniging die absoluut een steuntje in haar rug verdient. De Lakosta halve marathon wordt echter stilaan te zwaar voor mijn gewrichten, ik ga dan ook op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging waar ik jullie later meer over vertel” eindigt Francesco.

 

“Kinderen moeten vooral gelukkig zijn en moeten dan ook alle kansen krijgen”

Francesco Vanderjeugd

DSC_4282 DSC_4288

Geplaatst in 2018

Jubileumeditie Lakosta For Charity komt er aan!

Jaarlijks trekken we onze loopschoenen aan om tijdens de Lakosta halve marathon te lopen voor een goed doel. Dit jaar is Lakosta For Charity al toe aan haar tiende editie, een jubileum! Na de recordedities van 2015, 2016 en 2017, doen we ook dit jaar een extra inspanning om het jubileum van Lakosta For Charity in de verf te zetten.

Na de recordeditie van vorig jaar, waarbij €7500 geschonken werd aan goede doelen vzw Ouders van Verongelukte Kinderen en aan vzw Glek, mikken we weer hoog met Lakosta For Charity 2018. Dit jaar zal geld ingezameld worden voor maar liefst elf goede doelen, namelijk alle goede doelen die bij de voorbije edities aan bod kwamen.

De goede doelen van Lakosta For Charity 2018 zijn dus de volgende:
- Make a wish (2009)
- vzw Pinnochio (2010)
- Muco Vereniging (2011)
- Atletiek Fun (2012)
- Welzijnsschakels (2013)
- vzw Kloen (2014)
- vzw De Lovie (2015)
- Team For Kids (2015)
- vzw Witte Berken (2016)
- vzw Glek (2016 & 2017)
- vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (2017)

Supporters zijn welkom op zaterdag 21 april. De start wordt dit jaar gegeven op de markt van Kortemark. De aankomst ligt “21 kilomter verderop” aan sporthal Den Tap in Langemark.

Meer info: https://lakosta2017.weebly.com/halve-marathon-211-km.html

Geplaatst in 2018, Geen categorie

Recordopbrengst Lakosta For Charity geëvenaard

Deze middag vond de plechtige overhandiging plaats van het bedrag dat ik tijdens de Lakosta For Charity 2017 bijeengelopen heb. Dit jaar werd geld ingezameld voor de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen en voor vzw Glek. De 9e editie van Lakosta For Charity bracht evenveel op als in het recordjaar 2016, namelijk €7500. Vandaag had ik de eer om dat geld persoonlijk te overhandigen aan de directie van beide vzw’s in het bijzijn van de ouders van de verongelukte Oostnieuwkerkenaar Benoit Plancke.

Eind 2016 kwam ik in contact met vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) bij gesprekken over verkeersveiligheid in Staden. De vzw Ouders van Verongelukte Kinderen groeide uit het gemeenschappelijk verdriet van enkele ouders die hun kind verloren in een verkeersongeval. De vereniging ondersteunt ouders die dezelfde tragedie moeten ondergaan en brengt lotgenoten met elkaar in contact.

Benoit

In 2016 lieten 320 mensen het leven op Vlaamse wegen. Ook op Stadens grondgebied vielen in het verleden al enkele fatale verkeersongevallen te betreuren. Voor verschillende onder hen staan SAVE-borden op de plaats van het ongeval. Ter herinnering van Oostnieuwkerkenaar Benoit Plancke staat zo’n SAVE-bord op de grens tussen Staden en Roeselare (Diksmuidsesteenweg).

Benoit werd op 23 oktober 2010, de vooravond van zijn 16e verjaardag, op zijn fiets aangereden door een automobilist toen hij op de terugweg was van een thuismatch van KSV Roeselare. 16 maanden later, op 25 februari 2012, stierf hij na al die tijd in coma gelegen te hebben. Het is een tragedie waar Filip en Ann (de ouders van Benoit) zijn broer, andere familieleden en tal van vrienden hun leven lang door getekend zullen blijven.

FullSizeRenderIk ben dan ook bijzonder dankbaar dat Filip en Ann bereid waren om mee, samen met andere leden van het OVK, het ingezamelde geld voor OVK (€5000) in ontvangst te nemen. Voor OVK waren ook Greet Tanghe, de mama van Ward Goemaere (overleden op 23-jarige leeftijd in Diksmuide) en Koen Van Wonterghem (gedelegeerd-bestuurder van OVK), aanwezig. Ook Willy Phlypo, directeur van de Vrije Middelbare School in Roeselare waar Benoit school liep, was aanwezig.

Het ingezamelde geld wordt hoofdzakelijk gebruikt om sensibiliseringsacties van de vzw te financieren.

Vzw Glek

Tot slot, net als vorig jaar zamelde ik ook geld (€2500) in voor “mijn petekind”, de vzw Glek. Twee jaar geleden werd ik peter van die hartverwarmende organisatie die voor kinderen, die (tijdelijk) in een voorziening verblijven, speciale en onvergetelijke activiteiten organiseert.

Volgend jaar jubileumjaar

In de voorbije negen jaar werd intussen €35500 ingezameld. Volgend jaar zijn we reeds toe aan de 10e editie van Lakosta For Charity. Een feestjaar dus, met hopelijk een nieuwe evenaring van de recordopbrengst en wie weet een nog scherpere tijd op de halve marathon dan dit jaar (2u00’30”).

Meer info:

www.ovk.be
www.glek.be 
www.lakostaforcharity.be

image1 image2

Geplaatst in 2017

Binnenkort Lakosta For Charity 2017!

Ook op het einde van deze paasvakantie trek ik weer mijn loopschoenen aan voor de jaarlijkse Lakosta halve marathon. Intussen is het goede doel Lakosta For Charity reeds toe aan haar negende editie. De recordeditie van 2015 werd vorig jaar op haar beurt overtroffen toen in totaal €7500 opgehaald werd voor vzw Glek en vzw De Witte Berken. Ook dit jaar mikken we hoog.

Met Lakosta For Charity zamelen we dit jaar geld in voor de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen.

De vzw Ouders van Verongelukte Kinderen groeide uit het gemeenschappelijk verdriet van enkele ouders die hun kind verloren in een verkeersongeval. De vereniging ondersteunt ouders die dezelfde tragedie moeten ondergaan en brengt lotgenoten in contact met elkaar. Het ingezamelde geld wordt eveneens gebruikt om sensibiliseringsacties van de vzw te financieren.

Meer informatie: www.ovk.be

Supporters zijn welkom op 15 april; start- en aankomstplaats liggen in Sportcentrum de Wankaarde in Staden.

companylogo

Geplaatst in 2017

Recordopbrengt voor Lakosta For Charity

Afgelopen vrijdag was ik te gast bij vzw De Witte Berken om het bedrag dat ik tijdens de Lakosta For Charity 2016 bijeengelopen heb, te overhandigen aan zowel vzw Glek als vzw De Witte Berken zelf. De 8e editie van Lakosta For Charity bracht een recordopbrengst van €7500 op en vrijdag had ik de eer om dat geld persoonlijk te overhandigen aan de directie van beide vzw’s.

vzw De Witte Berken leerde ik beter kennen tijdens een VOKA-stage in de zomer van 2015. De bijzondere jeugdzorg heeft me altijd nauw aan het hart gelegen en mijn bezoek aan De Witte Berken liet dan ook een diepe indruk op me na. De warme omgeving, de medewerkers en de directie, allen dragen ze bij tot een mooie en hartverwarmende voorziening waar jongeren (0 tot 21 jaar) zich maximaal kunnen ontplooien en kunnen voorbereiden op zelfstandigheid of een terugkeer naar de gezinssituatie. Het ingezamelde geld (€5000) zal gebruikt worden om de buiteninfrastructuur te finaliseren.

Naast vzw De Witte Berken zamelde ik dit jaar ook €2500 in voor “mijn petekind”, vzw Glek. Sinds vorig jaar ben ik peter van die hartverwarmende organisatie die voor kinderen, die (tijdelijk) in een voorziening zoals vzw De Witte Berken verblijven, speciale en onvergetelijke activiteiten organiseert. Het voor hen ingezamelde geld (€2500) zal gebruikt worden om kinderen volgend jaar een gratis concert van K3 in Oostende aan te bieden.

Volgend jaar zijn we reeds toe aan de 9e editie van Lakosta For Charity.

Meer info:
www.dewitteberken.be
www.glek.be
www.lakostaforcharity.be

 

1       2

Geplaatst in 2016

Angel Award

Tijdens de voorbije zeven edities zamelde Lakosta For Charity in totaal €20.558,50 in voor acht verschillende goede doelen. De organisatie van het G200 Youth Forum, een internationale conferentie voor jonge ondernemers, beleidsmakers en academici, had dat ook opgepikt en gaf daarvoor gisteren de Angel Award aan oprichter Francesco Vanderjeugd “for his active role in society as founder of Lakosta For Charity.” Een prachtige erkenning voor het vele werk!

Angel Award

 

Geplaatst in Geen categorie

Lakosta For Charity 2016 komt er aan!

Jaarlijks trekken we onze loopschoenen aan om tijdens de Lakosta halve marathon te lopen voor een goed doel. Dit jaar is Lakosta For Charity al toe aan haar achtste deelname. Na de recordeditie van vorig jaar, waarbij €6500 geschonken werd aan goede doelen De Lovie en Team For Kids, hebben we weer grote verwachtingen voor deze editie!

Dit jaar zamelen we met Lakosta For Charity geld in voor vzw De Witte Berken en vzw Glek.

vzw De Witte Berken is een organisatie voor bijzonder jeugdzorg uit Wervik die jongens en meisjes tussen 0 en 21 jaar begeleidt die zich in een moeilijke leefsituatie bevinden. vzw Glek is een hartverwarmende organisatie die voor kinderen, die (tijdelijk) in een voorziening verblijven, speciale en onvergetelijke activiteiten organiseert.

 

Meer info:
- Glek
- De Witte Berken

 

glekdewitteberken

 

Geplaatst in 2016

Lakosta for Charity zamelt recordbedrag in

Dit jaar liep ik om geld in te zamelen voor De Lovie in Poperinge, een centrum voor personen met een verstandelijke handicap. Later dit jaar loop ik nog de marathon van New York ten voordele van Team for Kids, een Amerikaanse organisatie die geld inzamelt om jongeren toegang te geven tot sportfaciliteiten en gezondheidsprogramma’s.

Dankzij de talrijke sponsors heb ik voor beide organisaties een recordbedrag van €6500 kunnen inzamelen, waarvan ik onlangs al €3000 kon afgeven aan De Lovie (zie foto). Nu nog hopen op een sterke prestatie in New York, en dan op naar een volgende editie van Lakosta For Charity.

Lakosta for Charity zamelt recordbedrag in

Geplaatst in 2015

Lakosta for charity 2015

Lopen met een hart voor een goed doel.
Dat is het doel van LaKoSta for charity 2015

 

Dit jaar steunt Lakosta for Charity twee verschillende goede doelen:
- De Lovie: een centrum voor personen met een verstandelijke handicap uit Poperinge

De Lovie
- Team for Kids: een Amerikaanse organisatie die geld inzamelt om jongeren toegang te geven tot sportfaciliteiten en gezondheidsprogramma’s

Team for Kids

Geplaatst in 2015

LaKoSta for Charity 2014 bracht €3150 op voor Kloen

Lakosta

Met de zesde editie van LaKoSta for Charity 2014 haalde Francesco Vanderjeugd €3150 op

voor de vzw Kloen. Kloen is een organisatie die zich inzet om een lach te toveren op de gezichten

van vele zieke kinderen door geld in te zamelen voor verschillende projecten.

 

Het door Francesco opgehaalde budget gaat integraal naar de het project De Ziekenhuisclowns,

een nog steeds niet met subsidies erkende vrijwilligersbeweging.

 

Meer informatie over Kloen: www.kloen.be

Geplaatst in 2014